Nyheter for høyspent tilstandskontroll

Velkommen til stand E01-16b på ELIADEN 2010 der vi presenterer en rekke nyheter innenfor høyspent tilstandskontroll.

Måleutstyr for partielle utladninger

Partielle utladninger 4 faser

Engelske HVPD er en av verdens fremste produsenter av instrumenter for deteksjon og lokalisering av partielle utladninger (PD) i høyspenningskomponenter. Partielle utladninger er et viktig forvarsel om svakheter i den elektriske isolasjonen som må utbedres før de når et kritisk nivå og fører til havari og store ødeleggelser. HVPDs produktutvalg spenner over en rekke instrumenter for offline og online PD-måling av kabler, brytere, transformatorer, motorer og generatorer, og for alle fire faser av et PD-måleprogram.

Les mer: HVPD for partielle utladninger

 

PD-kontroll av krafttransformatorer

AE-150 for PD-kontroll av krafttrafoer AE-150 på krafttransformator

AE-150 er et avansert måleinstrument som kombinerer elektrisk og akustisk ekspertise for å registrere og punktlokalisere partielle utladninger (PD) i krafttransformatorer. Den er et resultatet av flere års forskning og samarbeid mellom forskningsinstituttet til Hydro Quebec, som er Canadas største strømprodusent, og NDB Technologie, som er en ledende produsent av PD-instrumenter. Som eier av mer enn 2500 krafttransformatorer må Hydro Quebec jevnlig inspisere et stort antall mistenkelige enheter. Utvikling av gasser i transformatoren er normalt en indikasjon på partielle utladninger, og lokalisering av posisjon er det neste skrittet i feilsøkingsprosedyren. Partielle utladninger gir opphav til ultrasoniske vibrasjoner, som forplanter seg gjennom transformatoroljen og treffer transformatorens yttervegg. AE-150 har magnetiske føtter slik at den er lett å feste og flytte rundt på transformatorveggen. Ved hjelp av flere ultrasoniske og elektriske PD-følere og avansert 3D-signalprosessering, sikter den seg inn på feilpunktet. En nøkkelfunksjon er synkroniseringen av det akustiske og elektriske signalet for å undertrykke fremmedstøy. AE-150 kan kommunisere med en PC via radioforbindelse, slik at operatøren kan betjene den på trygg avstand.

 PDF brosjyre: AE-150 for PD-kontroll av krafttransformatorer

 

Portabel oljetester for elektrisk holdfasthet

BA75 oljetester

Den nye BA75 oljetesteren fra Østerrikske B2 ELECTRONIC GmbH tester elektrisk holdfasthet for olje med spenninger opp til 75 kV RMS. Instrumentet er svært enkelt i bruk. Det er bare å velge ønsket teststandard i menyen på skjermen og lukke sikkerhetslokket for å starte. Lynrask deaktivering ved gjennomslag (<5 µs) hindrer karbonisering av oljeprøven og mulig feildiagnostisering. Dette er spesielt viktig for silikon- og esterbaserte oljer som er følsomme for karbonisering. Med sin vekt på kun 22 kg inkludert batteri, Bluetooth- og USB-dataoverføring, LCD-fargeskjerm og integrert skriver representerer den noe av det mest kompakte og avanserte oljeprøveutstyret på markedet. Ved behov for testing ved høyere spenninger har BA75 en storebror som heter BA100.

Les mer: BA75 oljetester

 

HVA30 høyspent isolasjonstester

HVA30 VLF-kabeltester

HVA30 fra Østerrikske B2 Electronics GmbH (tidligere High Voltage Diagnostics) er markedets mest kompakte isolasjonstester i sin klasse. Den kan benyttes for spenningsprøving med VLF-sinus (0,1 Hz) opp til 23 kV rms, DC-testing opp til 33 kV, feilkondisjonering/brenning, kappetesting og kappefeillokalisering. Vekten er kun 19 kg. Selv om HVA30 primært er konstruert for testing av høyspenningskabler, kan den også benyttes for å teste transformatorer, viklinger i motorer og generatorer, kondensatorer og isolatorer. HVA30 har en fullautomatisk testprosedyre som gjør at operatøren kan velge ønsket teststandard ut fra kontrollpanelet uten å måtte stille inn alle testparameterne. Dette bidrar til å unngå feil og overbelastning av kabelsystemet. Kan benyttes med TanDelta-adapter for kabeldiagnostisering. HVA-serien til B2 inkluderer også HVA60 og HVA90 for de som har behov for testing ved høyere spenninger.

Les mer: HVA høyspent isolasjonstester

 

Fault Wizard støtspenningsgenerator og DC-testinstrument

Fault Wizard støtspenningsgenerator

Fault Wizard er en kompakt batteridrevet støtspenningsgenerator i lav prisklasse. Den fyller flere funksjoner for test og feilsøking på underjordiske høyspenningskabler med støtspenning (4-10 kV), reflektometer/pulsekkometer og DC-test (0-10 kV) i ett og samme instrument. Siden Fault Wizard er batteridrevet og lett å bære med seg (kun 24 kg), er den ypperlig for avsidesliggende områder der det ikke er tilgang på strøm og vanskelig å komme til med bil. Det innebygde reflektometeret gjør den i stand til å indikere avstanden til feilen i støtspenningsmodus. Dette vises i antall meter på LCD-displayet.

Les mer: Fault Wizard støtspenningsgenerator

 

Velkommen til stand E01-16b!

 

Eskeland Electronics AS logo

Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter
Service og support
Kjøpsvilkår
Slik kontakter du oss
Detektor.no
Eskeland Electronics AS
Rasmus Solbergs vei 1
1423 Ski
post@detektor.no
T: 64 97 30 70