ELIADEN 2012

07-05-2012: Velkommen til stand D06-43 der vi presenterer en rekke innovative produkter: Ny høyspent isolasjonstester og kappetester, kabelsøker og kabelutvelger er blant våre viktigste nyheter. Les mer...

Høyspent isolasjonstester og kappetester

HVA28 kappetester og VLF/DC høypent isolasjonstester PD30 for måling av partielle utladninger med VLF-kilde
HVA28 ultrakompakt høy-spenningstester fra B2 PD30E benyttes med HVA28 for PD-kabeldiagnose

HVA28 fra B2 (Østerrike) er en ultrakompakt VLF/DC-høyspenningstester for spenningsprøving av høyspentkabler og andre høyspenningskomponenter med DC opp til 28 kV eller VLF opp til 20 kV rms.

VLF er en lavfrekvent høyspennningstest med frekvens i området 0,01 Hz til 0,1 Hz, som raskt og effektivt avslører isolasjonssvakheter og feil i kabler inkludert skjøter og endeavslutninger. Kabelprodusenter og ledende teststandarder anbefaler VLF for PEX-kabler ettersom DC kan polarisere vanntrær og urenheter i kabelen og føre til kabelhavari etter at kabelen settes i drift. VLF er bedre enn DC til å bryte ned svake punkter og defekter under spenningstesten, slik at feilene kan lokaliseres og utbedres før kabelen settes i drift. Med en lastkapasitet på 0,5 µF ved full effekt, kan HVA28 isolasjonsteste mer enn én kilometer med kabel. Den kan automatisk senke frekvens og utgangsspenning for å øke lastkapasiteten opp til 10 µF om nødvendig. Dette muliggjør isolasjonstesting av svært lange kabelstrekk.

HVA28 har også en funksjon for kappetesting og lokalisering av kappefeil, samt opsjon for TD/PD-måling for ikke-destruktiv aldringsdiagnose med tangensdelta og partielle utladninger. Den har således det meste man kan ønske seg av funksjoner i en høyspenningstester for kabler. Instrumentet er bygget inn i en vanntett (IP67) og solid transportkoffert. Den lave vekten på kun 14 kg gjør den lett å frakte med seg.

Les mer: HVA28 høyspent isolasjonstester


Kabelsøker med nye funksjoner for sikrere påvisning

Kabelsøker TW-82 fra Fisher

Fisher TW-82 kabelsøker er en videreutvikling av TW-7700 som har vært en av markedets bestselgende kabelsøkere i mellomprisklassen. TW-82 introduserer flere nye funksjoner som forenkler og effektiviserer kabelsøkingen. En rask mikroprosessor gir en kontinuerlig beregning av kabelens dybde og retning. Sammen med kontinuerlig visning av signalstyrke og signalstrøm bidrar dette til å lette kabelsøkingen og reduserer sjansen for påvisningsfeil.

Fisher TW-82 kabelsøker har en solid konstruksjon som tåler regn og vannsprut (IP65). Til tross for dette har produsenten klart å holde vekten lav; kun 1,6 kg for mottaker og 1,7 kg for sender. En relativt høy søkefrekvens (82 kHz) gjør den godt egnet til induktive søk og bruk med tangtransformator, men den fungerer også godt i konduktivt oppsett.

Les mer: Fisher TW-82 kabelsøker


Områdeskanner for partielle utladninger
 
PDS Air områdeskanner for partielle utladninger

Partielle utladninger (PD, glimming) er den viktigste indikatoren for tilstanden til isolasjonen i høyspenningskabler og høyspenningsutstyr. PD oppstår når isolasjonen i høyspenningskomponenter er under nedbrytning. Ved regelmessig kontroll av PD kan havari unngås før feilen bygger seg opp til et kritisk nivå.
 
PDS Air fra HVPD er et håndbetjent instrument med 3 forskjellige sensorer for PD-områdeskanning:

• Ultrasonisk sensor for overflate-PD på bryteranlegg, endeavslutninger, gjennomføringer og isolatorer
• HFCT-tang for PD i kabler, motorer, generatorer og tranformatorer
• TEV-sensor for PD i metallinnkapslede, luftisolerte bryteranlegg

PDS Air er svært enkel i bruk med lysdioder som indikerer PD-støynivå og en typisk PD-kontroll tar 2-5 sekunder per målepunkt. Den er således perfekt for periodisk undersøkelse av kritiske punkter i et høyspenningsanlegg.

Les mer: PDS Air områdeskanner for partielle utladninger


Kabelutvelger for sikker identifisering av energikabler

Ariadna CI kabelutvelger

Ariadna CI er en allsidig kabelutvelger som kan benyttes for pålitelig kabelutvelgelse av spenningssatte eller utkoblede energikabler med en eller flere faser. Den fungerer etter impulsmetoden og har en kraftig signalgenerator som kan talke kabellengder på mer enn 20 km. Mottakeren benyttes med forskjellige prober for sikker kabelutvelging, selv i grøfter og skap med flere parallelle kabler.

Ariadna CI signalgenerator kan kobles direkte til spenningssatte kabler på lavspenningsnettet. Signalgeneratoren trekker da strøm etter et spesielt mønster som mottakeren kan kjenne igjen. Dette signalet forplanter seg gjennom distribusjonstransformatorer og over på respektive faser i høyspenningsnettet slik at faser på begge sider av distribusjonstransformatorer identifiseres.

Les mer: Ariadna CI kabelutvelger

 

Ekeland Electronics AS holder til på Ås utenfor Oslo. Vår spesialitet er utstyr for lokalisering, test og feilsøking. Siden 1993 har vi levert kvalitetsutstyr fra ledende leverandører til det norske markedet. For mer informasjon om våre produkter gå til våre nettsider på www.detektor.no eller ta kontakt på telefon: 64 94 30 70.

Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter
Service og support
Kjøpsvilkår
Slik kontakter du oss
Detektor.no
Eskeland Electronics AS
Rasmus Solbergs vei 1
1423 Ski
post@detektor.no
T: 64 97 30 70