Nytt system for lokalisering av vannlekkasjer

01-09-2015: FAST PipeMic er et nytt system for oppsøking av vannlekkasjer basert på en stakefjær med mikrofon som føres inn i vannledningen.

FAST PipeMic lekkasjesøker

FAST PipeMic ble introdusert på markedet i 2014 og har raskt etablert seg som ett av de viktigste verktøy for lekkasjesøking under forhold med svak lekkasjelyd der tradisjonelle metoder er vanskelig.

PipeMic egner seg godt å finne lekkasjer på lyddøde rørmaterialer (PE/PVC) og for å finne små lekkasjer på nyanlegg. Den kan i mange tilfeller erstatte tidkrevende lekkasjesøk med sporgass (hydrogenmetoden).

Nye modeller med lengde opptil 300 meter er nå tilgjengelig for å effektivisere kontrollen av lange rørstrekk.

PipeMic føres inn i vannledningen gjennom en pakkboks som monteres på en ventil på vannledningen. Systemet kan således monteres og brukes uten at vannledningen må stenges. Ved at mikrofonen føres inn i ledningen ellimineres mange feilkilder og støykilder.

En Lekkasje blir enkelt identifisert ved lyd når stakefjæren mates inn og mikrofonen nærmer seg lekkasjepunktet. Lekkasjeposisjonen blir deretter anvist med høy nøyaktiget ved hjelp av telleverket på stakefjæren og sonden som er integrert i tuppen med mikrofonen. Stakefjæren har også integrert peiletråd slik at hele traseen kan oppsøkes. Sonde og peiletråd påvises med en tradisjonell rør-/kabelsøker.

Systemet har siden lansering blitt levert til Oslo kommune VAV, Glitre Vannverket, Tankrenovasjon Grimstad, Septikservice AS, Vann og Rørservice, Lekkasjesøkeren AS, VAT Asker, Ålesund kommune, Rørlegger Dan Berg, Stene renovasjon, Vestfold Vann og Fjell kommune.

Ta kontakt for tilbud og mer informasjon.

Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter
Service og support
Kjøpsvilkår
Slik kontakter du oss
Detektor.no
Eskeland Electronics AS
Rasmus Solbergs vei 1
1423 Ski
post@detektor.no
T: 64 97 30 70