Ny VLF isolasjonstester for høyspentkabel

03-03-2017: Den nye HVA45TD fra B2 er en avansert isolasjonstester for spenningsprøving (hipot) og tilstandskontroll av høyspentkabler opptil 24 kV.

B2 HVA45TD VLF isolasjonstester med tandelta/tapsfaktor

HVA45TD er en ny VLF tester bygget over samme lest som HVA28TD som på kort tid har etablert seg som verdens mest solgte VLF isolasjonstester i kraft av sin solide og kompakte utforming og høye lastkapasitet. Med integrert målebru for tapsfaktor (tan delta) og en VLF sinus spenning opptil 32 kV rms (45 kV peak) oppfyller HVA45TD kravene til IEEE 400.2 for spenningsprøving og tilstandskontroll av høyspentkabler med merkespenning opptil 24 kV. Den kan også benyttes for DC test med spenning opptil ± 45 kV og har funksjon for kappetesting, kappefeillokalisering og feilbrenning.

VLF innebærer bruk av lavfrekvent vekselspenning og er den mest utbredte metode for spenningsprøving av høyspentkabler i felt. Dette er en test som utføres etter nylegging og reparasjoner for å sjekke kvaliteten på kabelisolasjonen og redusere sjansen for uventede driftsavbrudd. Frekvensen er vanligvis 0,1 Hz og spenningen er fra 1,5 til 3 x Uo avhengig av alder på kabelen og formålet med testen. Metoden har flere fordeler over bruk av spenning med nettfrekvens (AC) eller DC. AC krever tungt og kostbart utstyr på grunn av den reaktive effekten som kreves. DC er blind for mange typiske defekter som kan forekomme på høyspentkabler, som kutt og hulrom. DC kan dessuten være skadelig for kabler med ekstrudert isolasjon (PEX og EPR) på grunn av polarisasjonseffekten. Spesielt gjelder dette for kabler med vanntrevekst.

Måling av tapsfaktor med VLF gjør det mulig å klassifisere tilstanden til kabelen i flere nivåer. Metoden måler forholdet mellom den kapasitive strømmen og den resistive strømmen (strømtapet). Etter kriterier angitt i IEEE 400.2 kan man således klassifisere kabelens tilstand mellom "ingen tiltak nødvendig", "undersøkes videre" og "tiltak påkrevet". Metoden er spesielt effektiv for å måle tilstanden til kabler med vanntrevekst og identifisere de dårligste kablene. Dermed kan man planlegge reparasjoner, rehabilitering eller utskiftning slik at man reduserer sjansen for uventede driftsavbrudd.

HVA45TD kan også benyttes til å måle glimming/partielle utladninger/delutladinger i kabel, skjøter og endeavslutninger ved bruk av tilleggsutstyr. Den er bygget inn i en solid og vanntett Pelicase-koffert med håndtak og hjul. Vekten er kun 39 kg og den er dermed den mest transportable VLF tester i sin klasse.

Les mer:  Brosjyre for HVA45TD VLF tester

Les mer: FAQ om VLF testing av høyspentkabler

Ta kontakt for tilbud og mer informasjon.

Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter
Service og support
Kjøpsvilkår
Slik kontakter du oss
Detektor.no
Eskeland Electronics AS
Rasmus Solbergs vei 1
1423 Ski
post@detektor.no
T: 64 97 30 70