Fault Wizard støtspenningsgenerator med pulsekkometer (TDR) og DC-test

Fault Wizard er en kompakt og portabel kabelfeilsøker i en moderat prisklasse, som fyller flere funksjoner for testing og feilsøking av underjordiske høyspenningskabler, med pulsekkometer, støtspenning og DC-test i ett og samme instrument.

Fault Wizard kabelfeilsøker med pulsekkometer, støtspenning og DC-test

Siden Fault Wizard er batteridrevet og lett å bære med seg, kan den brukes i avsidesliggende områder der det ikke er tilgang på strøm og vanskelig å komme til med bil. Den er enkel i bruk og krever lite opplæring. LCD-displayet viser avstanden til feilen i antall meter. Displayet viser også batterispenningen, hastigheten til spenningspulsen, ladespenningen og feiltype (åpen ende eller kortslutning). Resultatene fra bruk av ekkometeret lagres i systemet og kan vises på PC ved å laste dem over med kabel og Fault Wizards PC-programvare. Dette er normalt ikke nødvendig, da displayet gir deg avstanden til feilen i antall meter.

Fault Wizard utfører ekkometermålinger med en spenningspuls på opptil 10kV. Den ignorerer speilbildet fra transformatorer og låser seg til feilpunktet. Dette gjør det raskt og enkelt å fastslå hvor feilen befinner seg. Fault Wizard lokaliserer feil på kabellengder opp mot 3 km. Siden styrken på spenningspulsen er variabel, kan den reguleres ned til laveste nivå som holder feilen i live, og dermed spare kablene for unødvendig belastning.

Fault Wizards støtspenningsmodus gjør at feilpunktet kan lyttes frem. Systemet har tilstrekkelig strøm til at det skal være lett å føle og høre støtet i overflaten over kabelen. Enkelte steder kan det imidlertid være nødvendig å benytte et elektronisk lytteutstyr, som Super DAD, for å finne den eksakte posisjon til feilpunktet. I støtspenningsmodus på full styrke vil det interne batteriet vare ca. 1 time og avgi en puls på 350 J hvert sjette sekund. Pulsraten vil være høyere ved lav spenning. Systemet har også en DC-testmodus (0-10 kV) som kan teste en isolert seksjon av kabelen og finne nedbrytningsspenningen dersom det finnes feil.

Batterispenningen vil blinke i displayet når det er på tide med lading. Batteriet lades ved å koble Fault Wizard til 220 V med vanlig nettkabel. Det er mulig å bestille en ekstra batteripakke og et strømadapter på 24 VDC som kan drive Fault Wizard dersom det interne batteriet går tomt.

Innmaten til Fault Wizard er godt innkapslet og skjermet, og kofferten er laget i solid polyetylen. Det er montert tre håndtak, slik at den lett kan bæres av en eller to personer.


Spesifikasjoner

Vekt: 24 kg
Størrelse: 25 x 46 x 48 cm
Strømtilførsel: 2 x 12 V oppladbare blybatterier på 8,5 Ah, eller 24 VDC adapter
Støtspenning: 4-10 kV
Kapasitans: 7 uF
Maksimal energiutladning: 350 J per puls
Utgangsstrøm: 12,5 mA i DC-test modus
DC-testspenning: 0-10 kV
Lengde på tilkoblingskabler: 4,5 m

 PDF brosjyre: Fault Wizard støtspenningsgenerator

 

Metalldetektor | KabelsøkerLekkasjesøker | Datalogger | Brannvannskapasitet
Inspeksjonskamera |
Trykkprøving | Kabelfeilsøking | Utleie | Service
Hovedside

Eskeland Electronics AS logo

Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter
Service og support
Kjøpsvilkår
Slik kontakter du oss
Detektor.no
Eskeland Electronics AS
Rasmus Solbergs vei 1
1423 Ski
post@detektor.no
T: 64 97 30 70