Metalldetektor for badestranda

Strender byr på en spennende plass for metallsøking med metalldetektor. Her fylles det på med nye mynter og smykker hver eneste sommer!

metalldetektor på stranda metalldetektor i vann

De fleste metalldetektorer (alle Fisher, XP og C-Scope modeller) er vanntette helt opp til kontrollboksen, slik at du kan søke i grunt vann ned til en dybde av ca. 60 cm. Dersom du søker i vann, må du være forsiktig så du ikke får vann på kontrollboksen. Saltvann er spesielt aggressivt mot elektronikk, og en liten skvett fra en bølge kan gjøre stor skade. Vannskade på kontrollboksen er ikke dekket av garanti.

Både fersk- og saltvannsstrender er populære områder for metallsøking. Badegjestene mister lett mynter og smykker i sanden. Det er også lett å grave etter metallobjekter på strendene. Dersom det blir kjent at du driver med denne hobbyen vil du før eller senere garantert få forespørsel fra folk som har mistet ting i sanden.

Når du søker på en strand, er det best å bruke motion-alle-metaller-modus, eller å søke i diskrimineringsmodus med diskrimineringssettingen satt til å diskriminere jern, og ikke høyere. Dette er fordi tynne gullsmykker ofte forekommer på strender, og høyere diskriminering enn jern kan skille ut disse.

Du vil grave mye aluminium i denne settingen (og også jern dersom du velger alle-metaller-modus), men graving er veldig lett i sanden og et ekstra smykke kan være verdt all ekstra gravingen. Du gir et positivt inntrykk ved å fortelle folk du treffer at du renser stranden for søppel for å gjøre det mer skånsomt for badegjestenes føtter. Vi anbefaler at du benytter en sandscoop når du skal søke på strender. Denne kan kjøpes hos de fleste metalldetektorforhandlere, og kan sikte gjennom sanden for å finne mynter og smykker raskt og effektivt.

Den elektriske konduktiviteten til våt sand kan gi endel falske signaler når søkehodet krysser grensen for våt og tørr sand. Effekten er enda sterkere ved saltvann.


 Søking på saltvannsstrender
 
Saltvann er meget konduktivt og produserer et sterkt signal som kan forveksles med metall. De færreste metalldetektorer konstruert for god ytelse under slike forhold. Dersom du ønsker å søke i eller nært saltvann, kan følgende tiltak være tilstrekkelig for å ekskludere saltvannsresponsen, men samtidig ivareta mest mulig følsomhet.

1. Reduser følsomheten til metalldetektoren
2. Grunnbalanser maskinen manuelt i motion-alle-metaller-modus
3. Sett diskriminasjonen til å ekskludere jern

Våre beste metalldetektorer for badestrender er:

Fisher F5 metalldetektor
Fisher F75 metalldetektor
XP DEUS metalldetektor

metalldetektor på badestranda, tipsvideo

Sjekk vår Youtube video med informasjon om metalldetektor og tilleggsutstyr for badestranda

 

Hovedside > Metalldetektor > Metalldetektor for metallsøking > Strandsøking

Eskeland Electronics AS logo

Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter
Service og support
Kjøpsvilkår
Slik kontakter du oss
Detektor.no
Eskeland Electronics AS
Rasmus Solbergs vei 1
1423 Ski
post@detektor.no
T: 64 97 30 70