Metalldetektor for nedgravde skatter og store metallobjekter

En skatt er en nedgravd samling av penger, gull eller andre verdigjenstander, som noen har gravd ned for å gjemme. I gamle dager var det vanlig å grave ned sine verdisaker. Verdisakene ble lagt i en boks, i et syltetøyglass eller en krukke. Mye ligger fortsatt nedgravet og venter på den heldige finner.

Når du søker etter en skatt er det fordi du har grunn til å tro at det eksisterer en skatt. Det kan være en historie du har hørt eller noe du har lest. Prøv å finne ut så mye som mulig ved å sjekke biblioteket eller snakke med personer som har kunnskap om saken.

Hvem som er eieren av et skattefunn er ofte uklart dersom den ikke faller inn under fredningsgrensen. Noen ganger tilhører den slektningene til den som gravde den ned, andre ganger grunneier eller den som finner skatten. Eller en kombinasjon av disse. Det kan være lurt å finne ut hvilke regler som gjelder for skatten før du starter å søke etter den.

I forhold til en enkelt mynt, er en skatt vanligvis stor og ligger dypt. Søking i motion-alle-metaller-modus anbefales for dette. Om det er en virkelig dyp skatt, kan det være en fordel å søke i statisk-alle-metaller-modus samtidig som du regelmessig re-tuner metalldetektoren for å maksimere følsomheten. Med Fisher F75 metalldetektor utføres re-tuning ved å trekke i vippebryteren.

 

Hovedside > Metalldetektor > Metalldetektor for metallsøking > Søking etter nedgravde skatter

Eskeland Electronics AS logo

Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter
Service og support
Kjøpsvilkår
Slik kontakter du oss
Detektor.no
Eskeland Electronics AS
Rasmus Solbergs vei 1
1423 Ski
post@detektor.no
T: 64 97 30 70