RIDGID Scout kabelsøker

RIDGID Scout kabelsøker er konstruert for lokalisering av sonder, rør og kabler og benytter seg av samme patenterte antenneteknologi som SeekTech kabelsøkere er anerkjent for. Dersom du er på jakt etter et prisgunstig og brukervennlig instrument til å lokalisere sonder, rør og kabler på dybder ned til maksimalt 3 meter, så er dette instrumentet for deg.

Navitrack Scout kabelsøker fra RIDGID

Scout er meget enkel i bruk og har omnidireksjonelle antenner som ser signalet fra alle retninger. Dermed slipper du å bekymre deg over mottagerens orientering i forhold til signalet som søkes, noe som er et problem med tradisjonelle kabelsøkere. Det er bare å posisjonere mottageren for maksimal signalstyrke for å finne sondens/rørets/kabelens posisjon under bakken. Scout vil presentere retning sammen med estimert dybde på LDC-displayet. Ved sondesøking slipper du å bekymre deg over falske indikasjoner som oppstår foran og bak sonden på tradisjonelle kabelsøkere. Dette er falske signaler som lett kan resultere i kostbar feilgraving.

Scout er en allsidig og prisgunstig kabelsøker for deg som skal lokalisere sonder, rør og kabler ned til 3 meter. Under gode forhold kan den klare noe mer enn dette, men for større dyp og avanserte oppgaver anbefales SeekTech SR-20 kabelsøker. Scout kan brukes til å lokalisere posisjon og dybde til kamerahode på stakekamera med integrert sonde, til å lokalisere rør og kanaler ved innføring av sonde på stakefjær, eller til å lokalisere metalliske rør og kabler med en RIDGID SeekTech ST-305, ST-510, ST-33Q eller annen signalgenerator som støtter 128 Hz, 1 kHz, 8 kHz eller 33 kHz signal.


Scout kabelsøker mottager

For lokalisering av:
- Rør og kanaler med stakekamera som har integrert sonde (f. eks. RIDGID SeeSnake)
- Rør og kanaler med sonde montert på tuppen av en stakefjær
- Septiktanker og andre oppsamlingsområder for vann og kloakk med flytesonde
- Metalliske rør og kabler ved bruk av signalgenerator

Frekvenser:
- Ved sondesøk: 512 Hz, 640 Hz, 874 Hz, 8 kHz, 16 kHz, 33 kHz
- Ved bruk av signalgenerator: 128 Hz, 1 kHz, 8 kHz, 33 kHz
- Passive frekvenser: 50 Hz

Temperaturtoleranse: -20 til +50 °C
Strømforsyning: 4 x 1,5 V type C
Lengde: 56 cm
Vekt: 1,4 kg

Leveres med solid bærekoffert i hardplast.


Scout kabelsøker signalgenerator

En signalgenerator er nødvendig dersom du ønsker å påvise metalliske rør og kabler. Signalgeneratorens funksjon er å aktivere et signal i ledningen slik at kabelsøkermottageren kan påvise ledningen ut i fra feltet som genereres rundt ledningen. Alle RIDGIDs signalgeneratorer kan benyttes konduktivt, induktivt eller med tangtransformator.

Signalgenerator ST-305 for kabelsøker Signalgenerator ST-510 for kabelsøker Signalgenerator ST-33Q for kabelsøker

ST-305 signalgenerator
Liten og kompakt signalgenerator som passer for alle RIDGID kabelsøker
mottagere. Anbefales for oppsøking av kabler og kortere rørstrekk.

Frekvenser: 1, 8, 33 kHz
Maks. signalstyrke: 5 W
Strømforsyning: 6 x 1,5 V type C
Vekt: 1,1 kg

ST-510 signalgenerator
Kraftig signalgenerator med mange frekvensvalg. Kan brukes med et stort antall forskjellige mottagere fra øvrige produsenter i markedet.

Frekvenser: Stort antall
Maks. signalstyrke: 10 W
Strømforsyning: 6 x 1,5 V type D,
alternativt ekstern 12 V kilde
Vekt: 3,4
 kg

ST-33Q signalgenerator
Kraftig signalgenerator optimert for maksimal induksjon; nyttig for vanskelige søk der det ikke er mulig å foreta en konduktiv oppkobling.

Frekvenser: Stort antall
Maks. signalstyrke: 10 W
Strømforsyning: 6 x 1,5 type D, alternativt ekstern 12 V kilde
Vekt: 5,5 kg

 

Tilleggsutstyr for Scout kabelsøker

Tangtransformator 4 Sonder for kabelsøker Stakefjær / peiletråd for kabelsøker

Tangtransformator
En tangtransformator legges rundt et rør eller en kabel for å effektivisere induksjonen av signalgeneratorens signal over i ledningen som ønskes påvist. Lagerføres i 2-tommer og 4-tommer størrelse. Andre størrelser er tilgjengelig på forespørsel.

Stort utvalg av sonder
Vi har et stort utvalg av sonder i forskjellige størrelser (Ø 15 mm og oppover) og frekvenser tilpasset forskjellige oppdrag for lokalisering av rør, kanaler, septiktanker og liknende. Monteres på stakefjær eller stakekamera. Flytesonder kan skylles inn i røret.
Peiletråd og stakefjær
En stakefjær kan benyttes for å føre en sonde inn i plast-, betong- eller soilrør. Peiletråder gjør det mulig å søke opp de minste rørene med Ø fra 8 til 30 mm, der det er vanskelig å føre inn en vanlig sonde p.g.a. liten diameter.

 

 

HovedsideKabelsøkere > RIDGID Scout

Eskeland Electronics AS logo

Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter
Service og support
Kjøpsvilkår
Slik kontakter du oss
Detektor.no
Eskeland Electronics AS
Rasmus Solbergs vei 1
1423 Ski
post@detektor.no
T: 64 97 30 70