IK-Mat temperaturer

Her er en oversikt over temperaturkrav for matvarer under tilberedning eller lagring i kjøle- og fryseanlegg. Temperaturgrensene er kun til orientering.

Kontrollområde

Temperaturkrav

Dokumentasjonskrav

Varemottak

Kjølevarer: -1 til +4 ºC. Opptil +8 ºC kan godtas for transporter under 2 timer. Varer over 8 ºC avvises

Frysevarer: -18 ºC eller kaldere. Opptil -15 ºC kan godtas for transporter under 2 timer. Varer varmere enn -15 ºC avvises

Kontrollmåling ved mottak

Kjøleanlegg

-1 til +4 ºC

Daglig kontrollmåling

Fyseanlegg

-18 ºC eller kaldere

Daglig kontrollmåling. Krav til automatisk temperaturlogging for fryselager >10 m3

Varmholding

+60 ºC eller varmere

Daglig kontrollmåling av kjærnetemperatur

Nedkjøling

Fra +70 til +3 ºC i løpet av 90 minutter for kjølevarer

Fra +70 til -18 ºC i løpet av 4 timer for frysevarer

Daglig kontrollmåling

Oppvaskmaskin

Minst +65 ºC for vask som varer i minst 45 minutter

Minst +75 ºC for vask som varer i noen minutter

Periodisk kontrollmåling av vasketemperatur

Hovedside
Om oss
Nettbutikk
Nyheter
Service og support
Kjøpsvilkår
Slik kontakter du oss
Detektor.no
Eskeland Electronics AS
Rasmus Solbergs vei 1
1400 Ski
post@detektor.no
T: 64 97 30 70